Ana Monsó

Barcelona, 1998

La seva obra és una oda a la latent innocència infantil, que una vegada va ser tan coneguda per tots nosaltres. Una oda a l’alegre nen interior que tots portem dins. Innocència, ingenuïtat, curiositat, aventura, puresa i alegria. Ana intenta reinterpretar el món sense regles i sense límits, com faria un nen abans que se li imposi el judici social i les normes establertes. Una exploració de l’abandó de l’estructura formal. Traient a l’artista interior a la superfície i promovent la creativitat desenfrenada per limitacions, l’obra d’Ana és tant innocent com lleugerament absurda i incoherent.

Ana *Monsó gira la mirada a la història de l’art per a rellegir a grans artistes com *Klimt o Goya i els reinterpreta des de la posició que li dona la seva joventut, podent recollir una doble perspectiva: d’un costat, la memòria estètica i conceptual desenvolupada per artistes homes on el cos de la dona és sacralitzat o considerat objecte de desitjo; i en segon terme, el pensament feminista, ja imprès en l’ADN del seu temps, on s’aborda la problemàtica del cos de la dona com una construcció social.

Malgrat la clara joventut d’Ana *Monsó (Barcelona, 1998), Ana es defineix com una artista emergent multidisciplinària la pràctica de la qual transmet un esperit espontani i alhora emocional, inspirant-se en les memòries de la seva infància. Ana va estudiar Art i Disseny a Cambridge i poc després Disseny de Moda la Universitat d’Arts de Londres, però és en gran part autodidacta. En 2021 va fer la seva primera exposició individual en *Pigment *Gallery, que la va presentar per a *Art *Nou com a artista emergent. Durant aquest any i el següent les seves obres s’han exposat en fires d’art d’Europa. Al juny de 2022 presenta la seva segona exposició anomenada ‘Oda a la Infància’. Actualment és una de les artistes residents en el centre d’art contemporani *Piramidón.

2021 “La poética de la intimidad” – Pigment Gallery, Barcelona.

Vols subscriure't al butlletí d'informació?Notícies

PIGMENT GALLERY | Política de privacitat | Política de cookies | Clausules formularis