Go to all Exhibitions

Premi SETBA

28 de setembre de 2023 - 13 d'octubre de 2023
VENUDA 1417 1r PREMI Aina Fuste Un quadre imponent 2023 Aquarel·la 70x50 cm Pigment Gallery Galería de Arte en Barcelona Premi SETBA

El PREMI SETBA és el certamen per a artistes amb discapacitat intel·lectual organitzat per la Fundació Setba, una entitat cultural amb valor social. Actualment es tracta del premi millor dotat de l’estat espanyol.

Aquest 2023 ha arribat a la tretzena edició, a la qual es van presentar 1.460 artistes de 85 Entitats, un 10% més que l’edició anterior. El jurat ha estat format per l’artista Meritxell Durán, pel gerent d’Art Mir Josep Manuel Jaurena, per la galerista i vicepresidenta del Gremi de Galeristes de Catalunya Mònica Ramón, per Montse Sampietro del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”; i per Cristina Sampere directora de la Fundació Setba.

L’objectiu d’aquest premi és visibilitzar i reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat. Gràcies a l’acord arribat amb el Gremi de Galeristes, des de 2022 les obres finalistes s’exposen en la Pigment Gallery. Com a novetat d’aquesta edició, a més de les obres premiades i finalistes, s’exposarà el Premi del Públic, en el qual van votar 1.189 persones. Els artistes participants pertanyen a les següents entitats: Fundació Ampans, Femarec SCCL, Centre Ocupacional Les Corts i Associació Acudam.

La Fundació Setba organitza anualment MAGISTRALS, un projecte de formació artística en línia i presencial adreçat a entitats del sector de la discapacitat i dirigit per artistes professionals com Jaime Súnico, Laura Klamburg i Marta Fàbregas. Gràcies al projecte, no només s’ha incrementat el nombre d’artistes que participen en el certamen, sinó que també ha millorat la qualitat de les obres presentades.

Les 13 obres estan a la venda i els beneficis es reparteixen entre l’artista i el projecte.

  • Date: 28 de setembre de 2023 - 13 d'octubre de 2023

Vols subscriure't al butlletí d'informació?Notícies

PIGMENT GALLERY | Política de privacitat | Política de cookies | Clausules formularis