Rosa Galindo
Barcelona, 1962

Les obres de Rosa Galindo son imatges somiades que representen un món imaginari. Experimentant amb les possibilitats de diferents tècniques i materials, utilitza normalment el procediment de pintura inversa en Plexiglas, que li permet jugar amb les transparències i les opacitats.

Les seves pintures són una al·legoria que reflexa la nostra presència com individuus en un meravellos univers imaginari. El seu treball reflexa una idea filosòfica que busca entendre el lloc de la humanitat en el món.

Les elegants pinzellades i els pigments, aplicats amb vigor, són signes visibles del procés de treball de la Rosa Galindo, en els que es pot apreciar la presencia de la pintura d’acció.

Reflexa la seva gran energia i la seva qualitat gestual utilitzant impetuosos i amplis gestos, afegint capes de pintura que treballa i retoca amb els seus pinzells, espatules i -molt sovint- amb les seves mans.

Els objectes que hi representa, apareixen com flotant sobre el fons de la seva pintura. Aquestes imatges suggereixen sovint meditació i reflexió personal.