Jordi Martoranno
Girona, 1965

Durant la dècada del 2000, Jordi Martoranno s'interessa per les relacions i la connexió que estableix l’home amb la Natura i el Cosmos. Recorre a referents provinents de cultures pre-arcaiques, però també a pensadors contemporanis. Posteriorment s’interessa per l’origen i la influència dels símbols en la cultura i en la consciència de les persones.

Actualment, treballa en projectes d’antropologia semiòtica. Explora com i des d’on es generen les formes dels símbols, el seu origen i les seves propietats morfològiques, així com la seva evolució formal i conceptual.

Llicenciat a la Facultat de Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha fet diverses residències artístiques a París, Toulouse, Ustka i Nova York.

Guanya el premi de pintura de la Fundació Vila Casas de Barcelona i simultàniament el Centre d’Art contemporani de Girona li concedeix la beca de residència pel projecte de gravat contemporani “marques d’aigua-empremta de fusta”, també guanya el concurs de les exposicions viatgeres de la Diputació de Girona amb el projecte expositiu “Formes en correspondència” que va ser itinerant per tota la província de Girona. En la dècada del 2000 guanya el premi de pintura Honda Greens (Art Situations) de la Garriga, així com la Beca Kreas per investigació artística de l’Ajuntament de Girona.

Conjuntament amb Adrià Puntí se li concedeix la Beca d’Arts plàstiques de la Generalitat de Catalunya amb el projecte “la curvatura dels vèrtexs”. El 2020 guanya la beca Kreas per ajuts de projectes artístics amb el col·lectiu d’artistes “el cercle de conversa” amb l’exposició INCERTA VIA a les sales de la Casa de Cultura de Girona i amb la col·laboració de Bòlit, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Ajuntament de Girona.