Eduardo Pérez-Cabrero Batlló
Barcelona, 1961

Eduardo Pérez-Cabrero és un artista plàstic que treballa entre la seva ciutat natal, la Costa Brava i Miami (USA). La seva obra es caracteritza per la influència de la mar Mediterrània i la seva cultura. La seva producció és fonamentalment en escultura, amb referències orgàniques. Treballa formes arrodonides i sinuoses en formats grans. El seu treball es realitza en alumini, llautó, resines, ciment i ceràmica.

La seva obra és sincera, simple, pura. Una exaltació de la "Joie de Vivre", és optimista, clara i directa. Tanca missatges paral·lels a la seva forma d'entendre la vida, en alguns casos es pot veure com intrigant i misteriosa, fins i tot enigmàtica, aspecte que ens porta a veure les obres en una dimensió més introspectiva.

L'art mediterrani en el qual està immers es caracteritza per la fusió del sensualisme amb l'impressionisme. En l'entorn mediterrani les impressions són incomparablement més enèrgiques. El mar és més blau, el blat és més daurat, la sorra és més matèrica, el cel és més brillant, el somriure més obert.

El seu talent es presenta com a continuïtat a la creativitat artística i plàstica d'una saga familiar. L'industrial Josep Batlló (1845-1934) -oncle del seu besavi de part de mare va confiar al seu amic Antoni Gaudí la construcció del seu domicili familiar, la reconeguda "Casa Batlló" de Passeig de Gràcia, representant del modernisme barceloní d'inicis de s. XIX. El Mestre Pérez-Cabrero (1847-1907) -besavi patern va ser compositor i director de l'Orquestra del Liceu, la joia musical i operística de Barcelona.

Eduardo Pérez-Cabrero està interessat per les impressions fugaces, l'aparença de les coses, les superfícies i el contingut de què observa al seu voltant. Explora la vida des de la seva epidermis, capta les vibracions i les transmet a les seves peces de forma directa. Abstreu l'essència de l'impacte visual, el processa i genera peces de concepció senzilla i lúdica però de producció enginyosa.

És hàbil en el llenguatge expressiu de la forma i el color. Es recrea en una escultura d'estètica poètica i la confereix de llum a partir de capes de veladura amb la utilització de pigments que ofereixen tocs transparents i translúcids. Utiliza els colors mediterranis per excel·lència: el blanc de Cadaqués, el groc dels gira-sols, el verd dels pins que freguen l'aigua a la Costa Brava, el blau de la mar a Formentera, el daurat dels camps de l'Empordà.