Visita l'exposició actual: "Space at the Centre: London 1994 - 2007"

Diego Ferrari

Treballant amb una càmera analògica personalitzada de 35 mm, Diego Ferrari va crear un vast arxiu d’artistes definitoris, arquitectura, estudis, galeries i espais públics i urbans a Londres en la dècada de 1990 i principis de la dècada de 2000. Aquest cos de treball innovador i original reuneix el poètic i el documental en un retrat perdurable d’una de les ciutats més grans del món, i és un testimoniatge durador d’un capítol únic en la història britànica i europea.

Space at the Centre: London 1994-2007, un projecte fotogràfic que abasta catorze anys, sorgeix del profund interès de Ferrari en els espais culturals públics i la pràctica artística. L’arxiu de treball de Ferrari d’aquest període es desenvolupa en una varietat d’espais, proporcionant una visió dels artistes contemporanis a Londres i els seus estudis, galeries d’art públiques i espais alternatius, edificis públics per a les arts en construcció o renovació, i presenta alguns dels més icònics edificis per a les arts en el món, incloent la Tate Modern, la Serpentine i la Whitechapel Gallery.

Els retrats de Ferrari capturen un moment històric emocionant, que representen una generació de joves artistes britànics emergents (YBA) i els espais en els quals van viure, van treballar i van exhibir, a més d’explorar les seves relacions íntimes amb l’espai. El procés creatiu dels artistes es reflecteix en el procés instintiu del fotògraf, que sempre improvisa i s’adapta per a capturar els moments fugaços en els quals vivim, i que després es consagren com a “història”.

La florida de l’art contemporani a Gran Bretanya en la dècada de 1990 ara es considera un fenomen històric. El moviment associat amb els Joves Artistes Britànics (YBA) de l’època i la seva contribució a la cultura visual de la Gran Bretanya contemporània ara es pot mirar en retrospectiva amb una certa quantitat de claredat i anàlisi. En un sentit més ampli, la dècada de 1990 va ser un període formatiu no sols en l’art, sinó en el que es convertiria en una època daurada del teatre, la crítica, la literatura, l’arquitectura britànica i que coincidiria amb un període de prosperitat sense precedents.

CV

Diego Ferrari és un artista i fotògraf amb més de 21 anys d’experiència en exposicions, residències i conferències sobre els seus projectes a tot el món. El seu treball recent adopta un enfocament artístic de la fotografia de carrer. La seva pràctica qüestiona la relació entre els valors socials i els espais públics, amb un interès particular en la relació entre el cos i el seu entorn, articulant maneres d’experiències individuals i col·lectives i relacions socials.

Ferrari ensenya en el curs de Mestratge en Fotografia i Disseny a l’Escola de Disseny i Enginyeria Elisava de Barcelona i és professor titular de la Llicenciatura en Fotografia en la Universitat Kingston de Londres; També contribueix com a professor en el Mestratge en Fotografia i Cultures Urbanes en Goldsmiths, Universitat de Londres. En 2012, Ferrari es va convertir en coprogramador en el simposi anual Urban Encounters en Tate Britain en col·laboració amb el Centre de Recerca Urbana i Comunitària (CUCR), la Universitat Goldsmiths de Londres i la Universitat Kingston.